Stroitelstvo Dogovor Dom __EXCLUSIVE__
2. Moji susjedi i ja smo usmeno dogovorili izgradnju pomoćnih prostorija za garažu i kupalište na granici između njih i nas, prije 10-ak godina. Garaže su zabatne. Opća odvodnja vode iz garaža s ispuštanjem na reljef. Kasnije, nakon 5 godina, potpisali smo pismeni sporazum da nemamo pritužbi na pronalaženje garaža i kupatila na granici. Ima li sporazum ikakav pravni učinak?
stroitelstvo dogovor dom
6. Sa susjedom je pismeno dogovorena gradnja kuće, on je prodao parcelu, ali u trenutku prodaje parcele kuća je već stajala ali novi vlasnik stranica ne daje svoju suglasnost. Kuća je vrijedna toga. Na 1 metar od granice savjetujte što učiniti.
13. Prije više od 5 godina, susjedi na glavna skupština dogovorio izgradnju dogradnje do mog stana (1.kat). tada nisam uspio dovršiti gradnju, završio sam samo temelj. Danas postoji prilika za nastavak, ali jedan susjed (koji živi iznad mene kategorički prigovara) Kako bih trebao biti? Trebam li graditi? Uostalom, to su troškovi.
14. Prije 8 godina, na glavnoj skupštini, susjedi su se dogovorili za izgradnju dogradnje do mog stana (1. kat). tada nisam uspio dovršiti gradnju, završio sam samo temelj. Danas postoji prilika za nastavak, ali jedan susjed (koji živi iznad mene kategorički prigovara) Kako bih trebao biti? Trebam li se baviti građevinarstvom? Uostalom, to su troškovi.
21.3. Dobar dan! Morate se dogovoriti sa svojim susjedom, ali ako je odstupanje od 3 metra malo, onda morate dobiti pismeno odbijanje od susjeda, a zatim pustiti kuću u funkciju putem suda. Ako išta, kontaktirajte nas za pomoć. Sretno.
36. Susjedi su prije gradnje uzeli ovjerenu suglasnost za gradnju kuće. Riječima je rečeno da će kuća stajati 2,5 m od granice i na naš zahtjev neće biti prozora u naše dvorište. Počeli su graditi kuću 1,5 m od međe i na drugom katu su napravili prozor u naše dvorište.Zid je 1,5 m, ok, ali mi smo uz prozor. Postoji audio snimka razgovora sa susjedom gdje on ne poriče ono što je obećao. Kakvi su izgledi za podizanje tužbe. Nije moguće dogovoriti se.
Nadalje, napišite da ste se vi i susjed (F, I, O) međusobno dogovorili i da nemate potraživanja jedni prema drugima, stavite svoje potpise pod ugovor (ispišite četiri primjerka sporazuma). Sada odnesite ovaj ugovor u seosko vijeće ili u općinu i obavijestite ih o svom dogovoru sa susjedom u vezi izgradnje blokiranih gospodarskih zgrada. 041b061a72